Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Noel tatili nedeniyle uzayan haftasonunun ardından birçok piyasanın yeniden açılması sonrası, hacimsiz işlemlerle, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Japon yeni dört günlük kazancını durdurdu e petrol dört ayı aşkın sürenin en uzun rallisine yöneldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi fazla değişmeyerek Hong Kong saati ile 10:37'de 134.34 seviyesinde kaldı. İşlem hacmi, dün Londra ve new York'un tatil dolayısıyla kapalı olmasının ardından son üç ayın ortalamasının yüzde 30 altındaydı. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve önceki üç seanstaki yüzde 0.9'luk kaybının bir kısmını geri aldı. Çin'de sanayi kesimi karları Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14.5 arttı. Bu veri Ekim ayında yüzde 9.8'lik bir artış göstermişti.

Singapur'da IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Piyasaların bugün hacimsiz seyretmesi bekleniyor," dedi fe "Asya için, yön belirleyici faktörlerin olmamasından dolayı, üst üste ikinci günde de muhtemelen karışık bir performans görülecek. Ancak Japonya, yenin dolar karşısında zayıflamasının etkisi ile yükselebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasa Özeti

*Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 düşerken, Shenzen Borsası Bileşik Endeksi fazla değişmedi.

*Petrol vadelileri New York'ta yüzde 0.6 kadr yükseldi ve OPEC ve diğer üreticilerin üretimi kısmaya başlamalarından önce, dört ayı aşkın sürenin uzun yükseliş dönemini daha da genişletti.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Singapur'da Straits Times Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Endeonezya'da JCI yüzde 0.5, Malezya'da KLCI yüzde 0.1 ve Filipinler'de Borsa Endeksi yüzde 0.4 tırmandı.