Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:22'de güncellendi)

ABD hisseleri rekor zirvesine yönelirken petrol kazançlarını genişletti ve dört ay içerisindeki en uzun arka arkaya kazançlarını elde etti. Hazine tahvilleri tatilin ardından çoğu finans piyasasının açılmasıyla geriledi.

3 büyük ABD hisse senedi göstergesi rekor zirvelerine yakın seyretti. Dow Jones Endeksi, 20,000 puana yaklaştı. Petrol, OPEC üyesi ve diğer petrol üreticisi ülkelerin petrol üretimini kısmaya başlamasından önce yedi gün üst üste kazanç sağladı. Altın neredeyse iki hafta içerisindeki en yüksek seviyesine çıktı.

Volatil geçen bu yılın son işlem haftasında işlem hacminin düşük olması bekleniyor. Yatırımcılar, Brexit oyunun ve Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesinin piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirerek ABD hisse senetlerini rekor zirvelerine yöneltti. Dolar değer kazandı ve petrol 17 ayın zirvesine çıktı. ABD Tüketici Güveni Aralık ayında yükseldi.

İsviçre'de Kuzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Aralık ayında piyasalar canlıydı. Şimdi herkes Dow Jones'un 20,000 puana çıkmasını bekliyor" dedi ve "Piyasalardaki bu yükselişin ardından herkes rallinin devam edip etmeyeceği konusunda endişeli" diye konuştu.

İngiltere ile birlikte Avusturalya, Yeni Zelanda ve Hong Kong'da Salı günü de piyasalar kapalıydı. 

*S&P 500 Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek 2,272.42'ye ulaştı. Dow Jones Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek 19,971.40 puana çıktı. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. 

*Japonya Topix Endeksi, Japonya'da tüketici fiyatlarının Kasım'da düştüğünü gösteren verinin ardından önceki kazançlarını sildi. 

*Shangai Composite Endeksi, yüzde 0.3 geriledi. Endeks Aralık ayının ortalarından bu yana yatay seyretmekteydi. 

*Petrol vadelileri New York'ta yüzde 1 yükselerek varil başına 53.56 dolara çıktı. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1'den az yükselerek 10 yılı aşkın süredir olan en yüksek seviyesine yakın seyretti. 

(20:22'de güncellendi)