Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

VakıfBank, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) tarafından KOBİ ve orta büyüklükteki işletmelere kullandırılmak üzere tahsis edilen 300 milyon euro tutarındaki kredinin 100 milyon euroluk ilk dilimi için Hazine Müsteşarlığı ile Garanti Protokolü imzaladı.

VakıfBanktan yapılan açıklamaya göre, Hazine Müsteşarlığı garantisi altında 2012 yılından beri toplam 400 milyon euroluk AYB kaynağı KOBİ ve orta büyüklükteki işletmelere kullandırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, AYB'nin bankalarının KOBİ ve orta büyüklükteki işletmelere yönelik projelerdeki başarısının devamını sağlamak amacıyla tek seferde bankaları lehine 300 milyon euro kredi tespit ettiğini aktardı.

Aydoğan, "300 milyon euro tutarındaki kredi tespiti, VakıfBank olarak AYB'den tek seferde aldığımız en büyük kredi limiti olma özelliği taşıdığı için bizim için çok önemli. Bugün, bu kredinin ilk dilimi olan 100 milyon euroluk kısmı için Hazine Müsteşarlığı ile Garanti Protokolü imzaladık. 3 yılı anapara ödemesiz toplam 8 yıl vadeli kredi ve destek için hem AYB yetkililerine hem de Hazine Müsteşarlığı yetkililerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Aydoğan, 300 milyon euroluk kaynağın tamamının kullandırılmasıyla 2012 yılından beri sadece söz konusu program altında kullandırdıkları AYB kaynaklı kredi tutarının 700 milyon euroya ulaşacağını belirterek, "AYB'den aldığımız kredi miktarları ve çeşitlerinin artmasından ve bu kredileri reel ekonomimizin kullanımına sunmaktan son derece memnunuz. Yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklar getirerek ülke ekonomisine destek olma misyonumuz, önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AA