Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 5 Ocak 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek.

- Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Keçiören Metrosu'nun açılış törenine katılacak.

(Ankara/16.00/12.00/11.00/18.30/14.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Belediyenin toplu açılış ve temel atma törenine iştirak edecek.

(Tekirdağ/11.30/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ankara Palas Devlet Konukevi'nde düzenlenecek Mehmet Akif İnan'ı anma programına katılacak.

(Ankara/18.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre'de terör mağdurları için yapımı süren konutları, Dicle Nehri Rekreasyon Alanı'nı ve park düzenlemesi çalışmalarını inceleyecek, esnaf ziyaretinde bulunacak, Cizre Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek.

- Silopi'de esnaf ve şantiye ziyaretinde bulunacak Özhaseki, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Şırnak/10.30-15.00)

3- TBMM Genel Kurulunda, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, düzenleyeceği basın toplantısında, tarımda 2016 yılını değerlendirecek, 2017 beklentilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

(New York)

2- Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Suriye'de çatışan taraflar arasında ilan edilen ateşkesin uygulama süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA