Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı John Williams, işsizliğin düştüğü ve enflasyonun yavaş bir şekilde yükseldiği bir dönemde, bu yıl üç kex faiz artırımına gitmenin, Fed'in yapması gereken makul bir değerlendirme olduğunu söyledi.

Williams, CNBC televizyonuna verdiği mülakatta, "Çalışma arkadaşlarımın üç faiz artırımı hakkında görüşlerinin temel eğilimi, bunun çok makul bir görüş olduğu şeklinde" dedi.

Fed yetkilileri geçen ay, 2017 yılında faizlerin izleyeceği uygun yol konusunda çeyrek dönem medyan tahminlerini Eylül ayındaki seviyesi olan iki çeyrek baz puanlık artırımdan üçe çıkarmaları piyasaları şaşırtmıştı. Fed'in 13-14 Aralık toplantısının tutanakları, Fed yetkililerinin, olası maliye politikası genişlemesi ile birlikte, büyüme tahminleri konusunda yukarı yönlü riskler gördüğünü gösterdi.

Seçilmiş Başkan Donald Trump, 20 Ocak'ta görevi devraldıktan sonra, vergi indirimleri ve altyapı harcamaları taahhüdünde bulundu ve bu durum, daha hızlı bir enflasyona ve daha hızlı faiz artırımlarına yol açabilir.

Williams, "Maliye ve diğer politikaya ilişkin tüm bu konular, çok yakından çalışmamız ve analiz etmemiz gereken şeyler," dedi ve "Benim görüş açıma göre, ne olacağınız bilmiyoruz. Kongre'nin yasalaşmadan öncce bu politika teklifleri konusunda anlaşmaya varabilmesi aylar alabilir" şeklinde görüş bildirdi.