Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 7 Ocak 2017

1- Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir araya gelecek, iki Başbakan Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek.

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nce düzenlenen, 102 kameramanın gözünden 15 Temmuz gecesini anlatan "KalkışMA" kitabının Emek Sineması'ndaki tanıtım programına iştirak edecek.

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kardan Heykeller Sergisi'nin açılışına katılacak, meşaleli kayak gösterisini izleyecek ve Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'na iştirak edecek.

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

4 -İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunacak.5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis Fethi Sekin'in cenaze törenine katılacak.

 

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta esnaf ziyaretlerinde bulunacak, AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılacak.

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Suriye'de çatışan taraflar arasında ilan edilen ateşkesin uygulama süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.