Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:14'te güncellendi)

Donald Trump'ın Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında uygulayacağı politikalar hakkında açıklamalarda bulunmasının ardından Hazine tahvilleri yükselirken hisse senetleri ve dolar geriledi. 

ABD hisse senetleri, Trump'ın başkanlık seçimlerinden bu yana düzenlediği ilk basın toplantısında uygulayacağı mali politikaya ilişkin herhangi bir ipucu vermemesine bağlı olarak kazançlarını sildi. Sağlık hisseleri, Trump'ın reçeteli ilaç ödemelerinde değişikliğe gidileceğini işaret etmesinin ardından en çok kaybedenler oldu. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri yüzde 2.34'e inerken Bloomberg Dolar Spot Endeksi neredeyse yüzde 1.5 geriledi. Petrol, ABD Enerji Bakanlığı'nın Çarşamba günü açıkladığı verinin ardından varil başına 53 dolara doğru hareket etti.

Trump, Rusya'nın Amerika'yı "hack"lediği iddiaları, ilaç fiyatları ve ailesinin iş dünyasındaki yerine dair açıklamalarıyla piyasalar üzerinde karışık bir etki yarattı. Yeni ABD başkanı, altyapı harcamaları ve ticaret anlaşmaları gibi uygulanacak politikalar hakkında sınırlı bilgi verdi.  

Canadian Imperial Bank of Commerce makro stratejisti Bipan Rai, "Piyasalar istediğini alamadı, ekonomik teşvik programının detayları hakkında çok az bilgi verildi" dedi ve "Şu an için Trump'ın konuşması öncesinde gerçekleşen işlemler çözülüyor" diye konuştu.

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:42'de yüzde 0.1 geriledi. Trump'ın açıklamaları, ilaç firmalarını aşağı çekti. 

*Nasdaq Bileşik Endeksi, bioteknoloji grubunun aşağı çekmesiyle yüzde 0.3 geriledi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.4 düşerek yüzde 0.7'lik kazançlarını sildi. 

*Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 2.3 değer kaybederek kayıplarının beşinci gününe girdi. Yatırımcılar, Türkiye Merkez Bankası'ndan gelecek müdahaleyi bekliyor. 

*Batı Teksas Petrolü, yüzde 3.4'lük yükselişle varil başına 532.584 dolara çıktı. 

*ABD Hazine tahvilleri, 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin 4 baz puan düşüşle yüzde 2.34'e inmesiyle yükseldi. 

(22:14'te güncellendi)