Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de fiyat artışlarının hızlandığına ilişkin işaretlerin metal ve emtia fiyatlarını desteklemesi gelişen ülke Borsalarının yükselmesine neden oldu. Para birimleri ise ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın basın toplantısı öncesi geriledi.

Natixis Asia'da üst düzey ekonomist olan Trinh Nguyen, "Piyasalar Trump'ın basın toplantısına odaklandı, bu nedenle yatırımcılar temkinli olacaktır" dedi. China/Mexico, OCBC Bank yolladığı notta Trump'ın piyasa dostu açıklaması yapmasının küresel risk iştahı için olumlu olacağını söyledi. 

Güney Kore'de Kospi endeksi yükselirken won ve 10 yıllık tahviller düştü. Ülkede işsizlik oranı %3.4 ile Ekim 2015'ten beri en düşük seviyeye indi. Çin'de 10 yıllık hazine tahvilleri düştü.

Malezya'da gösterge endeks ikinci günde de yükselirken para birimi ringit değişmedi. Tayland bahtı 29 Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Endonezya rupisi değer kaybederken borsalar yükseldi. Filipinler'de gösterge endeks altı günlük yükseliş sona erdirirken para birimi peso değer kaybetti.