Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TD Securities'in Londra merkezli gelişmekte olan piyasalar araştırma şefi Cristian Maggio, "Türk lirasındaki erime, Türkiye algısında ani fakat pek muhtemel olmayan değişimden ziyade ancak her ne şekilde ya da biçimde olursa olsun kayda değer faiz artırımlarıyla durdurulabilir" dedi.

Maggio, büyük ölçekli faiz artırımları olmaması durumunda, Dolar/TL 'de yukarı yönlü trendin sürmesini beklediklerini kaydetti.

Raporda, "Dolayısıyla genel tavsiyemizi dolar/TL'de dip seviyelerden alım yapılması ve taktik hareket edilmesi olarak sürdürüyoruz. Kısa vadeli riskler iki tarafta da bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Maggio, "Eğer TCMB kararlı davranmazsa Türk lirasında daha kayda değer bir satış bulunduğunu düşünüyoruz" dedi.

Raporda şu ifadeler yer aldı: 

"2 Aralık'taki notumuzda dolar/TL'nin 3.70/3.80 ya da 4.00 seviyesine yükselebileceğini söylemiştik. 4 seviyesi artık ulaşılabilir, bu seviyenin kayda değer bir miktar üzerinde seviyeleri de gözardı etmiyoruz. Bu seviyelere ulaşıldığında, TCMB'nin faiz oranlarını yüksek miktarlarda artırmaktan başka seçeneği olmayacağını belirtmiştik. Bize göre, bu miktar 350-400 baz puanlık faiz artırımına denk geliyor. Görüşümüz değişmedi ve bu sonucun kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Ancak TL'nin performansı bu karardan önce ya da sonra lineer olmayacak"