Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 ABD hisseleri, ekonomide istikrar ve faiz oranlarında artış olacağını işaret eden ekonomik verinin ardından yükselirken Hazine tahvilleri düşüşe geçti. Finans hisseleri, 3 büyük Amerika bankasının olumlu kar açıklamalarının ardından
tırmandı.

S&P 500 Endeksi, haftalık kayıplarını silerek tarihi rekor seviyesine yöneldi. JPMorgan, olumlu kar açıklamalarının ardından yükselişe geçti. Hazine tahvilleri, geçtiğimiz ay perakende satışların artması ve üretici fiyatlarında istikrar sağlanmasının ardından kayıplarını sildi. Dolar, bir ayın en düşük seviyesine yöneldi. Aldın ise iki ayın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Londra'da Legal & General Investment Management Ltd para yöneticisi Andrzej Pioch, "Trump başkanlığa geldiğinden beri beklentiler çok yüksekteydi" dedi ve "Şu an bu durumu destekleyici nitelikte veriye ihtiyacımız var. Kar açıklamalarının ılımlı bir şekilde yukarı yönde olacağı beklentisindeyiz" diye konuştu. 
 
Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:00'da yüzde 0.2 yükselerek 2,275.57'ye ulaştı. Endeks, hafta boyunca yatay seyretmişti. 

Bank of America yüzde 0.4 yükselirken Wells Fargo yüzde 1.5 tırmandı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, Perşembe günü gerçekleştirdiği yüzde 0.7'lik kayıplarını silerek yüzde 0.9 artış sergiledi. 

Para birimleri

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.5 gerilemesinin ardından haftanın son işlem gününde yüzde 0.2 arttı. Gösterge endeks, bu hafta yüzde 0.8 ekside. 

Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 0.7 geriledi ve bu hafta içerisinde yüzde 3.9 zayıfladı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Perşembe günü 30 Kasım'dan bu yana görülen en düşük seviyesini görmesi ardından, Cuam günü 3 baz puan yükselerek yüzde 2.40'a tırmandı.

Emtia

Petrol, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini OPEC üyelerinin anlaştığı miktardan daha fazla kısmasıyla 6 haftanın en büyük iki günlük kazancını elde etmesinin ardından gerileyerek varil başına 53 doların altına indi. 

Altın, yüzde 0.3'lük bir artışla ons başına 1,198.18 dolara gelerek üçüncü haftalık kazancına yöneldi.