Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransız lens üreticisi Essilor International SA, Ray-Ban gözlüklerinin üreticisi Luxottica Group SpA'yı yaklaşık 22.8 m,lyar euroya (24 milyar dolar) satın alma konusunda anlaşmaya vardı. Bunun sonucu, gözlük alanında en büyük üretici ve perakendeci birleşecek ve Luxoticca'nın 81 yaşındaki kurucusu için yönetim değişimi sorunu çözülmüş olacak.

Şirketleden bugün yapılan açıklamaya göre, Luxottica yatırımcıları, sahip oldukları beher hisse için 0.461 Essilor hissesi alacak. Milano merkezli Luxottica'nın teklif değeri, Essilor'un Cuma günkü kapanış değeri dikkate alındığında hisse başına 47.07 euro ve bu değer Luxxotica'nın haftayı bitirdiği yerin yüzde 5 altında. Essilor'un değeri yüzde 19 kadar artarken, Luxottica'nın değeri yüzde 15 kadar yükseldi.

Luxottica'nıon kurucusu ve hakim ortağı Leonardo Del Vecchio anlaşmayı onayladı ve yeni şirkete, Essilor'un Başkanı ve CEO'sy 61 yaşındaki Hubert Sagnieres ile eşit yetkiyle başkanlık edecek. Luxottica'nın, iki eski CEO'sunun istifasının ardından son yıllarda üst yönetim konusunda bazı sorunları vardı.

Exane BNP Paribas analisti Luca Solca, "Anlaşma her iki hisse için mükemmel bir haber," dedi ve bu satın almanın Luxotiica'nın daha sonra kimin yöneteceğine ilişkin soruna çözüm getirdiğini sözlerine ekledi.