Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:59'da güncellendi)

Hazine tahvilleri gerilerken dolar, yatırımcılar Trump'ın göreve başlama tarihi yaklaşırken artan enflasyon görünümünü ve politik belirsizliği fiyatlarken yükseldi. ABD hisseleri, kurumsal kar sonuçlarına bağlı olarak dalgalandı.

ABD'de TÜFE'nin beşinci ay da yükseldiğini gösteren veri, enflasyonun kendini gösterdiği tartışmalarını yarattı. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri yükseldi. S&P 500 Endeksi, yatırımcılar Goldman Sachs'ın kar açıklamalarını değerlendirirken fazla değişmedi. Petrol, varil başına 52 doların altına indi. 

ABD'de artan tüketici fiyatları, İngiltere ve Euro bölgesinde enflasyonun güçlendiğini gösteren veriyle birleşerek büyümenin artacağı sinyallerini verdi. Stratejistler, tekrar etkisini gösterecek enflasyonu ve daha güçlü doları fiyatlamaya başlıyor. Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü New York saatiyle 15:00'da konuşma yapacak. Avrupa Merkez Bankası ise Perşembe günü toplanacak. 

Para Birimleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:30'da yüzde 0.1'den az gerileyerek 2,266.88'e indi.  Dow Jones Endeksi, 47.23 puan düşerek 19,779.54' e geldi. 

*Goldman Sachs yüzde 0.9 gerilerken, Citigroup yüzde 1.6'lık bir düşüş sergiledi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü  yüzde 1.3'lük gerileyişle bir ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 0.5 yükseldi. 

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi. 

(21:59'da güncellendi)