Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Malezya Merkez Bankası, gelişen ekonomilerdeki politika yapıcıların kendilerini daha yüksek ABD faizine hazırlamaları ile birlikte, para birimini desteklemek için, üst üste üçüncü toplantıda da faiz değişikliğine gitmedi.

Bank Negara Malaysia, Kuala Lumpur'da Perşembe günü düzenlediği toplantının ardından yaptığı açıklamada, gösterge faizi, Bloomberg'in anketine katılan 17 ekonomistin tümünün tahminine paralel bir şekilde, değiştirmeyerek yüzde 3'te tuttu.

Malezya para birimi ringgit, Donald trump'ın sürpriz bir şekilde başkanlığı kazanmasından bu yana yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti ve en kötü performans gösteren gelişen Asya ülke para birimlerinden biri oldu. Bu durum, Bank Negara'yı, para birimindeki düşüşü durdurmak için bazı offshore Döviz işlemlerine sınırlama getirmeye yöneltti.

Banka, açıklamasında, "Tedbirler ringgite istikrar getirmeye yardımcı oldu, ancak küresel ekonomideki belirsizlikler, politika ortamı ve jeopolitik gelişmeler, öte yandan, bölge finans ve döviz piyasalarında volatiliteye neden olabilir," dedi ve "İstikrarsızlık getiren mali dengesizlik riskleri kontrol altına alınırken, para politikası komitesi, genel büyüme  beklentilerindeki sürdürülebilirliği sağlamak için bu riskleri izleyecek" şeklinde görüş bildirdi.