Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard Chartered Kıdemli Ekonomisti Philippe Dauba-Pantanacce Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı.

Fed'in faizleri artırmaya devam edeceğini söyleyen ekonomist bu durumda doların yükseleceğini belirterek "Bir yandan ABD'de Trump yönetiminin büyüme konusunda boğa tutumunda olduğu, doların da böylece destekleneceği belirtiliyor. Diğer yandan belirsizlikler olduğu için yeni bir volatilite dönemine girileceğinden söz ediliyor. Tüm bu unsurlar ABD'yi destekleyebilir, dolardaki güçlenme 2017'de de devam edebilir" dedi.

TCMB BEKLENTİSİ

TL'deki değer kaybının siyasi risklerin yanı sıra küresel nedenlerden kaynaklandığını belirten uzman, TCMB'nin güçlü faiz artışı yapması gerektiğini belirtti. Pantanacce "Dolardaki yükseliş aslında tüm ülkeleri etkiliyor. Türkiye'de de anayasa referandumuna dair gelişmeler kaygıya neden oldu. TCMB yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmamak için güçlü faiz artışı yapmalı" dedi. Ekonomist, faiz artışının yatırımcılara güven vereceğini söyledi.