Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

White House'un Cuma günü yayınladığı bilgiye göre, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump yönetiminin uygulayacağı politikalarda yıllık büyüme hedefinin yüzde 4 olduğu kaydedildi. 

Websitede yayınlanan bilgiye göre Trump, gelecek 10 yıllık süre zarfında ekonomiyi rayına oturtmak adına Amerika'da 25 milyon yeni iş imkanı yaratacak ve yüzde 4'lük büyüme hedefine geri dönecek. Trump'ın uygulayacağı bu strateji, daha düşük vergi oranları ve daha az düzenleme içeriyor.

Trump, uygulayacağı ticaret politikasına ise Trans-Pasifik Ortaklığı'nı sonlandırarak başlama vaadinde bulundu. 45. ABD başkanı ayrıca, yapılacak yeni ticaret anlaşmalarının kesinlikle ABD çalışanlarının lehine olacağını bildirdi. Trump bir yandan da Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı yeniden müzakere edeceğini söyledi.

ABD ekonomisi, 2009 ayının Haziran ayında son bulan resesyondan bu yana yıllık olarak ortalama yüzde 2.1'lik bir büyüme kaydetti. Ekonomistler, ABD GSMH'sinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2.3 artacağı beklentisinde.