Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:23'te güncellendi)

ABD hisseleri, Amerika'nın en büyük konut yapımcısının kar sonuçlarının beklentileri aşmasının ardından yükselişe geçti. Dolar gerileyerek emtia göstergesini 7 ayın en yüksek seviyesine doğru harekete geçirdi.

S&P 500 Endeksi, öğleden sonraki işlemlerde kazançlarını genişletti. S&P konut hisseleri göstergesi, D.R. Horton Inc.'nin kar sonuçlarına bağlı olarak yüzde 4.7 sıçradı. Dow Jones Endeksi'nde ise kazançların başını DuPont Co. çekti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Kasım'dan bu yana olan en uzun düşüşüne yöneldi. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri beş baz puan arttı. Aliminyum, 20 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

İngiltere'deki "Brexit" planı ve Donald Trump'ın uyguladığı politika hamleleri, finans piyasalarında sarsıcı etkiler yaratıyor. Horton'un olumlu kar sonuçları, yükselmeye başlayan mortgage oranlarıyla artan talebe ve konut yapımlarında artış gösteren veriye bağlı olarak geldi. ABD son çeyrek GSYİH'si, Cuma günü açıklanacak. 

Piyasalar

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 12:24'te yüzde 0.4 yükselerek 2,274.98'e ulaştı.

*10 yıl vadeki Hazine tahvili faizleri, New York saatiyle 10:16'da dört baz puan yükselerek yüzde 2.43'e çıktı. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 geriledi. Dolar, dört hafta üst üste gerileyerek Şubat'tan bu yana olan en uzun düşüşünü sergiliyor. 

*Bloomberg Emtia Endeksi, yükselişinin üçüncü gününe girdi ve 1 Temmuz'dan bu yana olan en yüksek seviyesinden kapanmaya yöneldi. 

(22:23'te güncellendi)