Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 3.71'e kadar gerileyen Dolar/TL yeni günde yükselişte... Dün 3.7190 ile son 3 haftanın en düşük seviyesine gerileyen kur güne 3.74'lü seviyelerden başladı. Kur enflasyon ve ABD istihdam verisi sonrası 3.70'in altına indi.

Kur 3.6902'ye kadar geriledi. Dolar endeksi de ABD istihdam verisinin ardından düşerken daha sonra yeniden yükselişe geçerek 100 civarında dalgalanıyor.

Türkiye'de Ocak ayı enflasyon verisi açıklandı. Enflasyon yıllık %9.22, aylık %2.46 ile beklentilerin üzerinde arttı. Tahminlerin üzerinde gerçekleşen enflasyon verisinin ardından kur ilk etapta 3.74'ten 3.75'e çıktı, kur istihdam verisi sonrası ise sert düşüşle 3.70'in altına geriledi. 



ABD'de tarım dışı istihdam Ocak'ta 227 binle beklentinin üzerinde arttı, işsizlik %4.7'den %4.8'er yükselirken ücret artışları ise geriledi. Ak Yatırım yolladığı notta "Tarım dışı istihdam rakamı bizim beklentilerimizin (200 bin) bile çok üzerinde geliyor. Ancak enflasyon göstergesi olan ortalama saatlik ücretlerde belirgin düşüş görülmüş. Yani dengeli bir görüntü. Piyasa veriyi dolar nötr/negatif, BIST pozitif, altın ve Euro nötr/pozitif olarak algıladı." değerlendirmesine yer verdi.