Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın son dönemdeki likidite adımları ve Fed'den Mart ayında faiz artışı beklentilerinin azalmasıyla dün 3.67'nin de altına gerileyen kur yeni güne yükselişle başladı. Dolar endeksinin yükselmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklaması kurun yükselişinde etkili oldu.

Cumhurbaşkanı bankaları kredi faizlerini daha düşük tutması konusunda uyardı. Erdoğan bugünkü konuşmasında faiz konusunda "Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim. Bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz..Zira girişimci, atacağı adımları neyle atacak, alacağı düşük faizli krediyle. Fakat Merkez Bankasının ilan ettiği faiz oranını ikiye katlayarak kalkıp da kredi vermeye yönelirsen yüzde 15, 16, 17 ile bu ülkede biz bir yere varamayız." yorumunu yaptı.



Kur gün içinde 3.67'leri görmesinin ardından akşam saatlerinde 3.7502'ye kadar yükseldi. Dolar, geçen hafta cuma günü ABD'de ücret artışlarının beklentileri karşılayamaması sonrası küresel piyasalarda değer kaybetmiş, TL de buna paralel olarak dolar karşısında değer kazanmıştı.