Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı Bullard politika faizinin bu yıl oldukça düşük seyredebileceğini belirtti. St. Louis'deki Washington Üniversitesi'nde konuşan Bullard düşük büyüme ve düşük enflasyon sarmalındaki ekonomide faiz oranlarının %0.5 ile %0.75 aralığında olmasının 'uygun' olduğunu söyledi. 

Bullard, Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırımına gitmede acele etmemesi gerektiğini, zira Trump yönetiminin maliye politikalarına ilişkin belirsizliğin ABD'nin ekonomik görünümünü gölgelediğini söyledi.

Bullard, "Mali belirsizliğin Mart toplantısına kadar anlamlı bir şekilde çözüme kavuşturulması zor, zira bu toplantıya sadece birkaç hafta kaldı" dedi ve bu belirsizliğin ortadan kalkmasının beklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bullard Trump yönetiminin politikalarını daha yüksek büyüme veya enflasyona yol açıp açmayacağı konusunun henüz netleşmediğini belirtti. Bullard konuşmasında aşırı enflasyon baskısı görünmediğine de dikkat çekti.

Bullard'ın temkinli tutumunun aksine, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve San Francisco Fed Başkanı John Williams, Mart toplantısında faiz artırımına gidilebileceğine dikkat çekmişti.

Bullard'ın 2019 yılına kadar Fed'in para politikasını belirleyen FOMC'de oy hakkı  bulunmuyor.

Son olarak Aralık ayında faiz oranını artıran Fed'in 14-15 Mart'taki toplantıda faiz oranlarını artırıp artırmayacağı merak ediliyor. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve San Francisco Başkanı John Williams bu ihtimalin olası olduğunu belirtmişti.