Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL haftanın son işlem gününde yükseliş ve düşüşler arasında gidip geliyor. Öğlen saatlerinde 3.67'nin altına gerileyen kur 3.70 sınırına dayanmasının ardından yeniden düşüşe geçti.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da yaptığı sunumda 'TCMB'nin tüm araçlarını kullanmaya devam edeceği'ni belirtmesinin ardından kur dün %1'i aşan düşüşle 3.67'ye kadar gerilemişti. Çetinkaya "Mevcut para politikası duruşu net ve istikrarlı bir sıkılaştırmaya işaret etmekte, enflasyon dinamiklerinde belirgin bir iyileşme gözlenene kadar devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de saat 18:00'de Michigan Üniversitesi güven endeksi açıklanacak.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan Bloomberg HT'ye "TL'nin seyrinin görece sağlam olduğunu söyleyebiliriz. Dün Çetinkaya'nın sumunu sonrası TL'de pozitif eğilim oldu. Gün içinde kur için çok fazla oyun değiştirici bir gelişme yok..Ekonomi yönetimi için kuru stabil tutmak önem kazanır hale geldi. Kısa vadede kurda yukarı hareketi sınırlı görmekteyiz, uzun dönemde ise yükseliş beklentisini koruyoruz" değerlendirmesini yaptı.