Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta Fed politikaları ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru yöneliyoruz” diyen Fischer, “yüksek enflasyonun önüne geçmek için gerkeen neyse yapacağız” diyerek devam etti.

“Enflasyon hedefine çok yakın olduğumuzu umuyoruz” diyen Fischer, yüzde 2'lik hedefe yakın olunması durumunda sorun olmadığını belirtti.

Faiz artırımı sürecinin Fed'in beklentisi dahilinde olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı, güçlü istihdam piyasası ve daha yüksek enflasyonun beklendiğini ifade etti.

Ücret artışının gerçekleşmeye başladığını dile getiren Fischer, ücret artışının beklentiden çok uzakta olmadığını ifade etti.Ölçülen üretkenlikte küresel bir düşüş olduğunun altını çizen Fed Başkan Yardımcısı, “Faiz artışının kademeli olacağını söylemiştik” dedi.

“Yüzde 2'lik enflasyon hedefine ve tam istihdama yakın olacağız” diyen Fischer, ABD ekonomisinin dünyanın en dinamik ekonomilerinden biri olduğu değerlendirmesinde bulundu.