Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi hedef 16 Nisan'da "evet" oylarını halletmek ve bunun arkasında parlamentoda inanıyorum ki, bu konu (idam konusu) gündeme gelecektir. Parlamentodan bunun geçeceğine de inanıyorum. Bu bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü, bunu onaylamak boynumun borcudur. Şehitlerimize bunun hesabını veremem. Allah'a bunun hesabını veremem. Bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Avrupa Birliği, Hans, Corc böyle diyor, bunlar beni ilgilendirmiyor; Ahmet ne diyor, Mehmet ne diyor, Ayşe ne diyor, Fatma ne diyor, Allah ne diyor beni o ilgilendirir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sisteme ilişkin "Bu sistemi şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dair değerlendirme yaptı. Erdoğan " Bunların itirazı sisteme değil, millete. Bunlar Tayyip Erdoğan'a karşı değil millete karşı. Ya ben kimim? Ben bir faniyim. Benim 16 Nisan'a çıkacağıma elimde bir belge var mı? Yok. Biz faniyiz ama sistem bu noktada kalıcı. Dolayısıyla biz fani olanı değil baki olanı konuşuyoruz. Bu sistemi şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim." diye konuştu.

"ŞAHSIMIN PROJESİ"

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı sistemi, şahsımın projesidir. Belediye başkanlığımdan bu yana savunduğum, ısrar ettiğim bir reformdur. Diğer hizmetler gibi ülkemize ve milletimize faydalı olacağına, yarar getireceğine inandığım için bu sistemin mücadelesini verdim, veriyorum." diye devam etti.