Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Olayda 10 yaşındaki bir çocuk ile Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan Mahalle Bekçisi İbrahim Kete şehit olurken, 18 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi'ndeki site önünde saat 20.40 sularında patlama meydana geldi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Patlamanın meydana geldiği alana takviye ekipler sevk edildi.

112 acil servis ekipleri, patlamanın etkisiyle yaralananları ambulanslarla hastanelere sevk etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: ŞEHİT SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

Valilikten sabaha karşı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Viranşehir ilçemizde Adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan Mahalle Bekçisi İbrahim Kete şehit olmuştur. Patlamanın ardından kaybolduğu yönünde alınan bilgiler üzerine patlamanın yol açtığı enkazda başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda İbrahim Kete’nin cansız bedenine ulaşılmıştır."

ERDOĞAN OLAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Viranşehir'deki terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna'dan bilgi aldı. Erdoğan, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden çocuğa Allah'tan rahmet, 18 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Yıldırım, mesajında, "Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır. Aziz milletimize ve kaybettiğimiz evladımızın ailesine taziyelerimi sunuyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.Kraft Heinz Co., Unilever için 143 milyar dolarlık teklifte bulundu. Bu teklifle, Dove sabun ve Heinz ketçabın da içinde bulunduğu bir tüketici ürünleri devi yaratmak üzere bir kampanya başlatılmış oldu.

Unilever, Cuma günü yaptığı açıklamada, bu teklifi reddettiğini ve teklifin şirketi "esasen küçümsemiş" olacağını bildirerek bu konuda daha fazla tartışmanın gerek olmadığını belirtti. Kraft Heinz, bunun öncesinde anlaşmaya varılarak teklifi faaliyete geçirmek istediğini bildirmişti.

Unilever hisseleri, Londra'da yüzde 13'lük artışla rekor seviyesine ulaştı ve Hellman mayonez üreticilerinin değeri 114 milyar sterlini (142 milyar dolar) aştı. Şirketin hisseleri, Amsterdam piyasasında da yüzde 13 yükseldi.

KILIÇDAROĞLU: TERÖRE VE DESTEKÇİLERİNE LANET OLSUN!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörü ve teröre destek olanları lanetledi.

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin Twitter hesabınan açıklamada bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Verdiğimiz şehitlerimizin üzüntüsü tazeyken, Urfa'da 3 yaşında evladımızı teröre kurban verdik. Teröre ve terör destekçilerine lanet olsun." ifadesini kullandı.

VALİ TUNA: "HAİNLERDEN MUTLAKA HESAP SORULACAKTIR"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Twitter hesabından konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Viranşehir ilçemizdeki saldırıda hayatını kaybeden evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize sabır diliyorum. Aynı saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.  Saldırıyı gerçekleştiren hainlerden mutlaka hesap sorulacaktır"

ADALET BAKANI BOZDAĞ SALDIRIYI KINADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hiçbir terör örgütünün, terör saldırısının, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacağını, terörle, kararlı ve etkin mücadelenin süreceğini bildirdi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Viranşehir'de hakim, savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle lanetlediğini belirtti.

Yaralılara acil şifalar, yargı camiasına geçmiş olsun dileğinde bulunan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü, terör saldırısı Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı, etkin mücadelemiz sürecektir. Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir."

OLAY YERİ İNCELEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Terör saldırısının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı. İki savcı da patlama bölgesine geldi. Terör saldırısının ardından Şanlıurfa ve çevre ilçelerden sevk edilen takviye polis ve sağlık ekipleri de Viranşehir'e ulaştı.

Şiddetli patlama sırasında mahallede bulunan çok sayıda ev ve park halindeki araçlarda hasar oluştu. Evleri hasar gören vatandaşlar yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı.

Bu arada, patlamayı haber alıp yaralıların bir kısmının tedavi gördüğü Viranşehir Devlet Hastanesine giden çok sayıda vatandaş da kan bağışında bulunmak istedi.

HT