Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonuyla ilgili, "Anlaşırsak doğrudan operasyona girmeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, ABD'nin PYD ile hareket etmesinin doğru olmayacağını belirterek, "El Bab'dan sonra Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılması konusunda bir teklifimiz oldu biliyorsunuz. PKK'nın uzantısı PYD-YPG ile hareket etmelerinin doğru olmadığını, bir terör örgütünün başka bir terör örgütüne karşı kullanılamayacağını söyledik. Bu, dostluğa sığmaz. ABD'nin yeni yönetimi, bu değerlendirmeleri zannediyorum dikkate alacak. Merkel'e de Almanya'yı da bu operasyona dahil edebileceğimizi söyledim."" şeklinde konuştu.

Yıldırım şöyle devam etti:

"Amerika-Türkiye ile birlikte yerel güçlerle, sivil direnişçilerle, ÖSO ile ve diğer milislerle bir olarak, onlar önde, biz de arkada.... ABD'nin de Türkiye'nin de askeri varlığı olacak. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii. İmkan ve kabiliyetler gözden geçiriliyor."

Yıldırım, Almanya'da evlerinde arama yapılan 4 imamla ilgili ise, "İmamlar konusu tırmandırılmamalı. Bizim açımızdan imamlar konusu kapandı. İmamların casuslukla suçlanması doğru değil." dedi.

HT