Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kur yükseliş ve düşüş arasında dalgalanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Cuma günü reeskont kredilerinin geri ödemelerinin TL olarak yapılabileceğini açıklaması sonrası 3.62'ye kadar gerileyen kur yeni haftaya düşüşle başladı. 3.61'e kadar gerileyen kur daha sonra yükselişe geçerek 3.63'lü seviyelerden işlem gördü.

Bugün yurtiçinde Şubat ayı Tüketici Güven Endeksi açıklandı. Tüketici Güveni Şubat'ta bir önceki aya göre %1,8 oranında azaldı.



ABD'de piyasalar tatil nedeniyle işlem yapmayacak. Bu hafta Çarşamba günü Fed'in toplantı tutanakları izlenecek. Bazı bölgesel Fed Başkanlarının açıklamaları da bu hafta kurun hareketinde etkili olabilir. Başkan Yellen ve bazı bölgesel Fed Başkanlarının son dönemdeki açıklamaları Mart ayında faiz artışı olabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlar bu hafta veri akışının sakin olması nedeniyle kurda 3.60'a kadar çekilme olabileceğini belirtiyor.

Ak Yatırım tarafından mail yoluyla gönderilen bir notta "Şubat sonuna kadar açıklanması beklenen Trump vergi reformunun detayları belirlenmeden yayınlanan tüm verilerin etkisi geçici olabilir. Vergi reformu açıklanana kadar geçen sürede altın, sterlin, gelişmekte olan ülke Borsaları pozitif, dolar negatif görüşümüzü korumaya devam ediyoruz." değerlendirmesine yer verildi.