Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı bir konuşmada kullandığı, "Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın, kim inanırdı buna? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar." ifadesinin ardından İsveç'in Washington Büyükelçiliği konu hakkında açıklama talep etti.

ABD Başkanı Trump'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingde, "Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın, kim inanırdı buna? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar." demesi İsveç'te büyük şaşkınlıkla karşılandı.

Trump, cumartesi günü İsveç ile ilgili kullandığı sözlerin içeriğiyle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynaklandı.'' değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, Başkan Trump'ın cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı ''Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın'' ifadeleri için açıklama istedi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Catarina Axelsson yaptığı açıklamada, "Trump'ın neyi anlatmak istediğini bilmek istiyoruz. Washington Büyükelçiliğimiz aracılığıyla 'Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın' ifadeleri için açıklama istedik." dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de Twitter hesabından, ''İsveç? Terör saldırısı? Ne içmiş olabilir? Sorular çok.'' paylaşımında bulundu.

İsveç'in Aftonbladet gazetesi de Başkan Trump'ın yapımcısı Ami Horowitz olan ve İsveç'teki sığınmacıları konu alan bir belgeseli izledikten sonra böyle bir açıklamaya gerek duyduğunu savundu.

Trump, cumartesi günü düzenlediği mitingde, "Ülkemizi güvenli tutmalıyız. Almanya'da neler olduğunu bakın. Dün gece İsveç'te ne olduğuna bakın. İsveç, kim inanırdı buna? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti. Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar. Brüksel'de neler olduğuna bakın. Tüm dünyada neler olduğuna bakın. Nice şehrine bakın. Paris'e bakın." ifadelerini kullanmıştı.

AA