Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çarşamba günkü Fed toplantı tutanakları öncesi Asya'da çoğu para birimi geriledi. Singapur'daki ABN Amro Bank'ta kur stratejisti olan Roy Teo "Asya varlıklarında biraz konsolidasyon var. Yatırımcılar bu hafta Fed toplantı tutanakları ve Avrupa'daki siyasi gelişmeleri izleyecek." dedi.

Çin'de offshore yuan erken saatlerdeki yükselişini tersine çevirdi. Şanghay Borsası %1.2 ile 10 Kasım'dan beri en büyük artışa ilerledi. Ülkede 10 yıllık hazine tahvilleri yükseldi, tahvil faizleri 8 baz puan düşerek %3.33 oldu.

Hindistan para birimi rupi ikinci günde de %0.1 yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri değişmeyerek %6.85'te kaldı.

Güney Kore wonu Cuma günü %0.5 değer kaybının ardından bugün %0.1 geriledi. Kospi endeksi %0.2 yükseldi. Ülkede üretici fiyatları Ocak ayında %3.7 arttı. Endonezya Merkez Bankası'nın gevşemeye son verdiğine dair sinyalle para birimi rupi'da zımni (implied) volatilite 4 yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Para birimi %0.2 düşüşle dolar karşısında 13,354'ten işlem gördü.

Malezya para birimi righit bir ayın en düşük seviyesine yaklaşırken ülkede gösterge endeks %0.3 yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri ise 3 baz puan düşerek %4.05 oldu.

Filipin pesosu 2006 Eylül'den beri en düşük seviyeye indi ve psikolojik seviye olan 50.00 seviyesini kırdı. Para birimi dolar karşısında %0.4 düşüşle 50.185'ten işlem görüyor.

Tayland bahtı %0.1 geriledi. Ülkede tüketimin azalmasıyla büyüme bir yılın en düşük seviyesine indi. Verilere göre yabancı yatırımcılar Cuma günü net 1.1 milyar bahtlık (31 milyon dolar) tahvil aldı.