Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi internet sitesi üzerinden birçok öğretme adayının beklediği atama yapılacak branşları ve atama tarihini yayınladı.

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞLARI

MEB'in yaptığı açıklamaya göre;

Toplamda 90 branşta 20 bin 127 öğretmen atanacak. Sınıf öğretmenliğine 3 bin 570, İngilizce'ye 2 bin 193, din  kültürü ve ahlak bilgisi dersine 2 bin 143 öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Türkçe öğretmenliğine bin 140, okul öncesine bin 720, fen bilimleri/fen ve  teknoloji öğretmenliğine bin 3, ilköğretim matematik branşına ise bin 835 öğretmen atanacak. 
 
Adaylar, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji,  sosyal bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise),  fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca,  İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanlarında, 2016 Kamu  Personel Seçme Sınavında KPSSP121 puan türünden, diğer alanlarda ise KPSSP10 puan  türünden 50 ve üzerinde puan alanlar 15-21 Mart tarihleri arasında başvuru  yapabilecek.
 
ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?
 
Aynı zamanda, MEB'in yaptığı açıklamalarda öğretmen atamalarının tarihi de belirtildi. Yapılan açıklamada, öğretmen atamalarının 15 Mart'ta başlayacağı öğretmen adaylarına duyuruldu. Sözlü sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar, 15 Mart tarihinde atama bekleyecek.
 
ÖĞRETMEN ATAMASI SÖZLÜ SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 
Sözlü sınava giriş için yapılacak başvurular, MEB'in elektronik ortamı "http://mebbis.meb.gov.tr" ve "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden alınacak. Aynı zamanda başvuru yapan adayların "Elektronik Başvuru Formu"nun bir kopyasını şahsen veya noter ile vekalet verilmiş bir kişi yardımıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.