Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

General Motors ve PSA Group tarafından yayınlanan raporda Opel otomobilin birimini yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olduğu tespit edildi. 

General Motors geçtiğimiz hafta Opel bölümünü satmak için PSA ile görüşmeler yaptığını açıklamıştı. Opel'in satışı için her ne kadar 2 milyar dolarlık bir fiyat ortaya atılsa da, bu rakamın anlaşmaya varılmadan önce değişebileceği ve her iki tarafın marka haklarının, net tasarrufların ve emeklilik yükümlülüklerinin marka değerini hala taşıdığı ifade ediliyor.

Detroit News, PSA'nın önümüzdeki Perşembe gününe kadar bir anlaşma yapmak için istekli olduğunu bildirirken, sağlam bir rakama kolayca ulaşılabileceğini ve Fransız otomobilinin bu yıl tam kazanç ilan edeceğini açıkladı.

PSA-Opel anlaşması her ne kadar ivme kazanmış gibi görünse de, hala bazı engellerin varlığı söz konusu. Örneğin, PSA'nın İngiltere'de üretimini sürdürme kabiliyeti konusunda endişeler var. Sendikalar, Opel'in Almanya'da kalmasını sağlamak için sahne arkasında da çalışıyorlar.

2009'dan bu yana Avrupa pazarında 9 milyar dolar kaybeden GM, Opel'le anlaşmaya hazır görünüyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Vauxhall işçilerini temsil eden Len McCluskey, gazetecilere verdiği röportajda, "Peugeot ile yapılan müzakerelerin ilerlemesi ve somut önerilerin yakın olması çok açık. "Aylarca konuşmuyoruz." dedi.