Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:17'de güncellendi)

ABD hisseleri, son 10 gün içerisinde 9 kez yükselmesinin ardından tarihi rekor seviyelerinin etrafında dalgalanırken Hazine tahvilleri, yatırımcılar Fed'in Çarşamba günü yayınlayacağı tutanakları beklerken yükseldi. Euro, bölgedeki politik risklerin artmasıyla kayıplarını genişletti. 

ABD hisse senetlerindeki hızlı yükseliş, ABD konut piyasasında güçlenmenin sürdüğünü gösteren veri ve birkaç kar açıklamasıyla birlikte hızını kesti. Dolar, Fed'in raporu öncesi fazla değişmedi. Yatırımcılar, Fed yetkililerin şahin bir tutum sergileyeceği beklentisinde. Euro, düşüşünün dördüncü gününe girerek dolar karşısında 6 haftayı aşkın süredir ilk kez 1.05'in üzerine çıktı. Petrol, bir haftayı aşkın süredir olan en yüksek seviyesinden geriledi. 

ABD'de riskli varlıklara olan talep, ülke ekonomisinin daha yüksek faiz oranlarıyla baş edebilecek kadar güçlü olduğu spekülasyonuyla artmaya devam ederken, Avrupa'da Fransa'daki başkanlık seçimleri ve Brexit planı, yatırımcıları güvenli liman varlıklarına itiyor. Küresel ekonomik büyüme konusundaki iyimserlik ve olumlu gelen kurumsal kar açıklamaları, hisseleri yukarı yönde destekliyor. 

Piyasalarda yaklaşan önemli olaylar şöyle;

*Fed Çarşamba günü son toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Bu tutanaklar muhtemelen yatırımcılara Fed üyelerinin Trump'ın politikalarını nasıl gördüğüne ilişkin işaretler verecek. ABD'de açıklanacak veriler, konut piyasasının yılın başında yukarı yönde hareket ettiğini gösterebilir.

*Londra'da Uluslararası Petrol Haftası sürüyor ve bu etkinliğe OPEC, hükümet ve şirketlerin üst düzey yetkilileri katılıyor.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 10:49'da yüzde 0.1 düşerek 2,362.75'e indi. Endeks, Salı günü yüzde 0.6 yükselmişti. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerde elde ettiği kazançları silerek fazla değişmedi. Gösterge, 2015 yılının Aralık ayından bu yana olan en yüksek seviyesine çıkarken, volatilite ise 2014 yılının ortalarından bu yana olan en düşük seviyesinde. 

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerindeki rallinin sürmesiyle 2015 Temmuz'undan bu yana olan en yüksek seviyesinde seyretti. Japonya hisse senetleri, yendeki dalgalanmanın Topix Endeksi'ne baskı yapmasına rağmen yukarı yönlü hareketini sürdürdü. 

Para birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1'den az düşerek gün içerisinde elde ettiği erken kazançlarını sildi. Yen, çoğu para karşısında en çok kazanan para birimi oldu ve dolar karşısında yüzde 0.6 güçlendi. 

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 1.0509'a indi. 

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi üç baz puan düşerek yüzde 2.4'e geldi. 

Emtia

*Batı Teksas Petrolü, yüzde 0.7 düşerek varil başına 53.94 dolara indi. Brent petrolü ise yüzde 0.7 geriledi.  

*Bakır, yüzde 0.9'luk bir düşüşle endüstriyel metaller içerisinde en çok kaybeden oldu.

(19:17'de güncellendi)