Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Ifo İş Dünyası Güven Endeksi, şubat ayında 111 puana yükseldi.

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği şubat ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamada, Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin şubat ayı İş Dünyası Güven Endeksinin aylık bazda 109,9 puandan 111 puana çıktığı bildirildi.

Açıklamada, Alman yöneticiler arasındaki duyarlılığın bu ay düzeldiği belirtilerek, “Mevcut iş durumu değerlendirmeleri Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Şirketler, önümüzdeki aylarda daha iyimser bir görüş bildirdi. Alman ekonomisi yıla temkinli bir başlangıç yaptıktan sonra yeniden yoluna girdi.” denildi.

Endeksin imalat sektöründe de arttığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üreticiler mevcut iş durumlarından çok daha memnunlar. Ocak ayındaki kötüleşmeden sonra iş görünümü de hafifçe parlaklaştı. Mevcut talep ve gelen sipariş sayısı belirgin şekilde arttı. Bu olumlu gelişme ağırlıklı olarak gıda üreticilerinin yanı sıra mekanik ve elektrik mühendisliği firmaları tarafından sağlandı.”

Açıklamada toptan ticaretteki iş ortamının da iyileştiği ancak perakendecilik sektöründe endeksin düştüğü aktarıldı.

İnşaat sektöründeki iş ortamının ise kötüleştiği ifade edilen açıklamada ancak yine de durumun olumlu olmaya devam ettiği ve yüklenicilerin üçte ikisinin, şubat ayında kötü hava koşullarından dolayı kısıtlamalar bildirdiği kaydedildi.

AA