Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Allianz SE ekonomi baş danışmanı ve Bloomberg View yazarı Mohamed El-Erian, Çarşamba günü twitter hesabı üzerinden gödnerdiği bir iletide Mart ayı faiz artırımı ihtimalini, değerlendirdi.

El-Erian, traderlara Fed'in Mart ayında faiz artırımına gitmesine yönelik beklentilere karşı kayıtsız kalmamaları konusunda uyarıda bulundu.

 

El-Erian'ın iletisinde, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son toplantısına ilişkin Çarşamba günü açıklanan tutanaklar ve son veriler dikkate alındığında, Mart ayına ilişkin faiz artırımı ihtimalinin çok düşük fiyatlandığı belirtildi. El-Erian, Mart faiz artırımı ihtimaliyle ilgili olarak “yüzde 50 – yüzde 60 daha uygun görünüyor” ifadesini kullandı.

El-Erian ikinci bir twitter iletisinde Şubat ayı istihdam rakamlarının, özellikle de ücret artışlarının Fed'in Mart ayı faiz artırımını değerlendirmesinde “dikkate değer etkisi” olacağını ifade etti.

Fed fonlama oranı vadeli kontratlarına bakılacak olursa traderlar o kadar da rahat hissetmiyorlar; vadeli kontratlara göre Fed'in 15 Mart'ta yüzde 0.25 faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 34 seviyesinde bulunuyor.

 

— Mohamed A. El-Erian (@elerianm) February 22, 2017