Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley analistlerinin Çarşamba günkü bir notunda, emtia üreticisi ülkelerin ve gelişen piyasa paralarının güçlü kalmasının beklenmesiyle, çeyreklik bazda dolar tahminlerini düşürdü.

Aralarında Hans Redeker'in de bulunduğu analistlerin kaleme aldığı notta, Fed'in bugüne kadar faizleri son derece tedbirli bir şekilde artırdığı, bununda ABD reel faizlerinde sadece çok ılımlı bir yükselişe neden olduğu belirtildi.

Rapora göre istikrarlı seyreden ABD reel faizleri, Avrupa ve Japonya'da düşen reel faizler ile birleştiğinde yatırımcıların yüksek faiz ödeyen gelişen piyasa paralarına doğru hareket etmeleri için çok uygun bir ortam sağlıyor.

Buna karşın kurum, hala dolarda yükseliş bekleyenler kampında yer alıyor. Sterlin/dolar paritesinde 2017 tahminlerini yükselten kurum Brexit risklerinin fiyata zaten dahil olduğunu belirtiyor.

Dolar Endeksi'nde önceki tahmini 106 olan Morgan Stanley'nin revize edilmiş tahmini 104. Dolar/yuan paritesinde tahminini 7.16'dan 7.00'a düşüren kurum, dolar/Malezya Ringiti paritesindeki tahminini 4.65'ten 4.50'ye indirdi.