Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Turizm Yatırımcıları Derneği(TYD) Başkanı Murat Ersoy, 2017 yılındaki turizm beklentilerini açıkladı.

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 30.05 azalışla 25.35 milyon olarak gerçekleşirken; Türkiye ve Rusya arasındaki uçak düşürme krizinin ardından 2016 yılında Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 76.26 düşüşle 866,256 kişiye gerilemişti.

Ersoy, Rus turist sayısının geçen yıl dört milyon seviyesinden bir milyonun altına gerilediğini hatırlatarak, "Rusya ile ilişkilerin düzelmesi sonrası sayın Putin Türkiye'ye verdiği sözü tuttu ve Türk taşımacıların diledikleri kadar tarifeli taşıma izni almasının önünü açtı. Bunu gören BDT ülkeleri de izinlerin önünü açtı" dedi.

2017 yılında Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının beş milyona çıkmasını beklediğini söyleyen Ersoy, "Rusya ve Türkiye arasındaki ticaretin ruble ile yapılması çalışmaları uygulamaya başlandığında kur riski de ortadan kalkacak ve satışlara çok olumlu yansıyacak. Rublenin dolar karşısında yüzde 15'e varan değer kazanması da Rus turistin satın alma gücünü artırdı. Tüm bu etkenlerle 2017'de Rus turist sayısının beş milyona yükselmesini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

Ersoy, 31 Mart’a kadar gerçekleşecek erken rezervasyonlar ile bu turist sayısının yüzde 25’inin yaz için yerlerini ayırtmış olacağını ifade etti.

HABERTÜRK