Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in mali teşviğin ekonomideki etkisinin bu yıl sınırlı kalabileceğini belirtmesiyle dolar endeksi düşerken Asya'da para birimleri yükseldi. Won yükselişe öncülük etti.

Çin'de offshore yuan ve 10 yıllık hazine tahvilleri düşerken Şanghay Borsası ikinci günde de geriledi. ABD Hazine Bakanı, Çin'in Döviz manipülatörü ilan edilmesine ilişkin olarak Hazine Bakanlığının döviz kurları üzerine her iki yılda bir hazırladığı raporun nisan ayında yayınlanacağını kaydederek, “Bu süreç tamamlanana kadar bir yargıya varmayacağız, bir açıklama yapmayacağız” dedi.

Güney Kore wonu 4. günde de yükseldi. 10 yıllık hazine tahvilleri 2. günde de yükselirken Kospi endeksi 4 günlük ralliyi sonlandırmaya hazırlandı. Ülkede tüketici güveni 93.3'ten 94.4'e yükseldi.

Tayvan doları 4. günde de yükselirken 10 yıllık hazine tahvilleri arttı.

Endonezya'da rupi ve Jakarta borsası üçüncü günde de yükseldi. Tayland bahtı ufak değişim kaydederken 10 yıllık tahviller yükseldi.

Malezya ringiti yatay seyrederken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi düştü. Filipin para birimi peso yükselirken Borsa geriledi.