Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kitap Fuarı açılışında yaptığı konuşmada Twitter kullanımına dikkat çekerek, "140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye ulaşılamaz, alim hiç olunmaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir. Yarım porsiyon aydın olunabilir. Başka birşey olunamaz" dedi.

Son körfez gezisinde, 'Diriliş' dizisine yönelik çok sayıda övgü duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a salonda bulunan kalabalık, "16 Nisan'da diriliş var " sloganıyla karşılık verdi. Erdoğan bunun üzerine, "İnşallah. Eyvallah size güveniyorum gençler. 16 Nisan birinci derecede sizin"dedi.

SÖZ UÇAR YAZI KALIR
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hikayelerimizi aktarmak konusunda ne yazık ki çok başarılı değiliz. Eksikliği sadece yazılı eserlerde değil, tiyatro, sinema gibi alanlarda da tecrübe ediyoruz. Bu zengin birikimi ne beyaz perdeye ne de sahneye yeterince aktarabiliyoruz. Söz uçar yazı kalır"

MÜCADELE SÜRÜYOR
Özellikle Batılı ülkeler kendi tarihlerini aktarma konusunda son derece başarılı. Bunun örneklerini gördük. Bu ülke on yıllarca, Gece Yarısı Ekspresi gibi, üçüncü sınıf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemek için uğraştı. Emin olun bu mücadele farklı bir şekilde bugün de devam ediyor"

BATI MEDYASINA 15 TEMMUZ ELEŞTİRİSİ
"Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin, uluslararası basın kuruluşları tarafından nasıl bir çifte standartla aktarıldığında sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Burada Çin'in meşhur Tienanman meydanında çekilen fotoğrafa yıllarca gıptayla bakanlar, Boğaz köprüsündeki, TBMM'deki, Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki, Kızılay meydanındaki cesaret abidelerini görmemişlerdir. Bu açıdan fuarın 15 Temmuz Demokrasi destanının ana tema olarak belirlemesini çok önemsiyorum.

15 TEMMUZ'UN SANATLA İŞLENMESİ
O gece yaşananların farklı etkinliklerin, farklı sanat dalları aracılığıyla tekrar tekrar işlenmesi büyük önem arz ediyor. Bu mirasa sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu konularda da başkalarının insafına, çalışmalarına bel bağlayamayız. Ödünç akılla, ödünç kavramlarla bir yere varamayacağını artık kabul etmeliyiz. Kendi hikayemizi, nitelikli eserlerimizi önce kendimiz anlatmalıyız. Teröristleri kutsayan, gerçek mağdurları yok sayan, ülkemizi ve devletimizi töhmet altında bırakan yayınların gerisinde art niyetli bir tutum var. Ülkemize yönelik bu tavrın en çarpıcı örneklerinden biri de, 15 Temmuz darbe girişimidir. Aziz milletimizin o gece 248 şehit, 1793 gazi bahsine ortaya koyduğu şanlı direniş, maalesef görmezden gelinmiştir. Hatta açıkça ifade edilememiş, bütün bunlara rağmen olsa da yapılan yayınlarda darbenin başarıya ulaşılması konusundaki örtülü temennileri görmemek mümkün değildir.

"YARIM PORSİYON AYDIN OLUNABİLİR"
"Günde 3-5 saatini televizyona ve çok daha fazlasını internete ayıran insanımızın, kitap okumaya ayırdığı saatin yılda 10 saati bulmaması bize yakışmayan bir durum. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen bir ülkeni kitap okuma oranını da buna uygun olması gerekir. Türkiye'nin ekonomi ile birlikte kültür sanat konusunda da dünyada ilk 10'a girmesinin şart olduğuna inanıyorum"

140 KARAKTERE SIĞDIRILMIŞ AFORİZMALAR
"Teknoloji fırsatlarına sırtını dönmek şüphesiz yel değirmeni ile savaşmak gibidir. Ancak burada şu gerçeğin de farkına varmamız gerekiyor. Arama motoru ile internetteki bilgi kırıntıları ile 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vakıf olunamaz, alim hiç olunamaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir. Yarım porsiyon aydın olunabilir, başka bir şey olunamaz. Bilgi, ilim, idrak için fikir çilesi çekmek gerekir. Gün bitmeden değerini yitiren değil, zamana meydan okuyan, asırlar boyu ayakta kalan eserler bırakmak için zahmet de emek de şarttır. Ecdadımız böyle yapmıştır"

KÜLLİYE'DE 5 MİLYONLUK KİTAP
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin güney kısmında Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ile çok amaçlı sergi salonu inşasına başlandığını belirterek, "Matbu ve elektronik yayınların bulunacağı bu kütüphanede hedefimiz 5 milyon cilt basılı kitabı milletimizin hizmetine 24 saat sunmaktır. Burada zengin bir içerik bulunacaktır. 24 Saat açık olacak kütüphanemizde genci yaşlısı ile tüm vatandaşlarımız kitaplarla haşır neşir olmanın tadına varacaktır" dedi.

FUARI GEZDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından fuarın açılışını gerçekleştirdi. Ardından çeşitli isimlere ödül verip fuarı gezdi.

DRONE İLE KONTROL
CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenen, 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nda güvenlik ekipleri fuar alanında drone ile kontrol yaptı.