Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta 3.55'e kadar gerileyen ve Cuma günü 3.60'a yükselen Dolar/TL yeni haftaya düşüşle başladı.  

Güne 3.6020'tan başlayan kur saat 10:30'da %0.5 düşüşle 3.5899'da, Euro/TL %0.5 düşüşle 3.7939'da seyrediyor. Türk Lirası bugün gelişen ülke para birimleri arasında dolara karşı rublenin ardından en fazla değer kazanan 2. para birimi oldu.

PİYASALARDA YENİ HAFTA

Geçen haftaki sakin gündemin ardından bu hafta piyasalar için daha hareketli olacak. Yurtiçinde bugün ekonomik güven endeksi açıklandı. Ekonomik Güven Endeksi Şubat'ta %6,8 oranında artarak 91,5'e yükseldi.

Cuma günü ise Türkiye'de açıklanacak Şubat ayı enflasyon verisi piyasaların radarında olacak. Cuma günü Fed Başkanı Janet Yellen ile bölgesel başkanların açıklamaları ve Donald Trump'ın Kongre'de yapacağı sunum öne çıkıyor.

Ak Yatırım yolladığı notta Trump'ın konuşmasına dair  "Bu hafta uzun süredir değindiğimiz ve bizce 2017 yılı Fed politikaları ve dünya piyasalarındaki mevcut trendleri şekillendirebilecek en önemli konulardan bir olan Trump dönemi vergi politikasının ilk sinyallerini alabileceğiz. Çarşamba günü TSİ ile 05:00’da yapılması beklenen konuşmada vergi politikalarına değinilmesini ve konuşmanın piyasa etkisinin  güçlü olabileceğini bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.