Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkano Robert Kaplan, Fed'in ne kadar erken faiz artırırsa o kadar iyi olacağını yineledi ve Fed'in faizleri kademeli bir şekilde artırması gerektiğini, bunu yaparken de sabırlı olması gerektiğini tekrarladı.

Kaplan Pazartesi günü yaptığı konuşmasında, ABD'de para politikasının geniş olmasıyla birlikte faiz oranlarının uzun bir süre için göreceli olarak düşük kalacağını belirtti ve 2017 yılı için yaklaşık olarak yüzde 2.25'lik bir büyüme öngördüklerini, bu büyümenin de tüketici destekli olacağını açıkladı.

Dallas Fed Başkanı ABD ekonomisine ilişkin istihdam ve enflasyon hedeflerine giderek yaklaşıldığını söyledi, ancak işgücü piyasasının hala gevşek olduğunu belirterek ABD'de işgücünde ilerleme kaydedilmesinin ve eğitimin önemini vurguladı. 

Kaplan ayrıca, küçük bankalar üzerindeki regülasyonların hafifletilmesi gerektiğini savunarak büyük bankalar üzerinde yapılan düzenlemelerin ekonomiye zarar vermediğini belirtti.

Son olarak Robert Kaplan, Fed'in Brexit gibi olaylara fazla tepki göstermemesinin gerekliliğiyle birlikte ABD Merkez Bankası'nın "uyanık" olması gerektiğinin altını çizdi.