Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

Donald Trump'ın Kongre'de yapacağı konuşma öncesi, ABD hisseleri, küçük ölçekli şirket hisselerinin bir ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirmesiyle birlikte gerilerken Hazine tahvilleri, finans piyasalarına yayılan temkinle yükseldi. 

Russell 2000 Endeksi yüzde 1'den fazla gerilerken Dow Jones Endeksi, Orin Hatch'in CNBC'ye yaptığı açıklamada mevcut vergi sisteminde değişikliğe gitmenin "bir hayli zor" olduğunu belirtmesinin ardından artan kayıplarla 30 yılın en uzun rallisine son vermeye yöneldi. Dolar, çoğu büyük para karşısında zayıfladı. 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, ABD'de revize edilen büyüme verisinin iş yatırımlarındaki yavaşlamanın tüketici alımlarındaki güçlenmenin önüne geçtiğini işaret etmesinin ardından yüzde 2.35'in altına indi.   

Londra'da Patronus Partners CEO'su Paul Kavanagh, "Bu gece her şey belli olacak" dedi ve "Tahvil ve hisse senedi piyasaları, Trump'ın açıklamalarını dinliyor olacak" diye konuştu. 

Piyasalarda yaklaşan önemli olaylar şöyle;

*Trump'ın bugün Kongre birleşik oturumunda yapacağı konuşmada ülke için önceliklerini açıklaması bekleniyor.

*Fed yetkilileri bu hafta açıklamalarda bulunacak ve Fed Başkanı Janet Yellen Cuma günü Chicago'da katılacağı bir etkinlikte konuşacak.

Bu hafta açıklanacak veriler arasında ABD kişisel gelir ve harcamalar yer alıyor. Öte yandan, Hindistan ve Avustralya'da 4. çeyrek GSYİH verileri açıklanacak. Çin'de açıklanacak satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerinin büyümenin devam ettiğini göstermesi bekleniyor.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 12:32'de yüzde 0.4 gerileyerek 2,360.34'e indi ve Mart'tan bu yana elde ettiği en büyük aylık kazançları yüzde 3.6'ya indirdi. 

*Stoxx Europe Endeksi, dört gün üst üste sergilediği aşağı yönlü hareketinin ardından yüzde 0.2 yükseldi. Gösterge, aylık kazançlarını yüzde 2.8'e indirdi. 

*Asya hisseleri, Japonya'da Topix Endeksi'nin yüzde 1'lik kazançlarınn neredeyse hepsini geri vermesinin ardından kayıplarını sildi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, aylık kazançlarını yüzde 2.2'ye kıstı. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 geriledi. 

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.4 güçlendi ve 112.70'e çıktı.

*Sterlin, yüzde 0.2 zayıflayarak 1.2420 dolara indi. İngiltere para birimi, ay boyunca yüzde 1.3 değer kaybetti.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Pazartesi günü beş baz puan yükselerek üç gün süren düşüş dönemini tersine çevirmesinin ardından bir baz puan gerileyerek yüzde 2.35'e indi.

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI), yüzde 1.2 düşerek varil başına 53.44 dolara indi. Brent Petrolü, yüzde 0.9 gerileyerek varil başına 55.43 dolara geriledi. 

*Altın fazla değişmeyerek ons başına 1,253.49 dolarda kaldı ve Şubat ayını yüzde 3.5 yükselişle geçmeye yöneldi.

(21:30'da güncellendi)