Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yıldırım KOSGEB kredi ödemelerinin bugün başladığını açıkladı. Yıldırım çiftçiye mazot ve gübre desteklerinin Mart ayında ödeneceğini bildirdi. Yıldırım konuya dair "Bu yıl içinde üreticilerimize toplam 12,8 milyar, yaklaşık 13 katrilyon ödeme yapacağız. Mazot ve gübre desteğini Mart ayı içinde ödeyeceğiz. Çiftçilerimiz hazırlıklarını yapsınlar." diye konuştu.

Yıldırım şu değerlendirmeyi yaptı; "KOSGEB'de 460 bin işletmeye  kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi. Elektrik borçları yıllardır sorun, bunların yeniden yapılandırılması ve çiftçinin Ziraat Bankası'na olan borçlarının da yeniden yapılandırılması da karara bağlandı. Bu düzenlemelerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Ocak ayında konut satışları yüzde 13 artış gösterdi. Yurtdışında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için de bir kanun tasarısını Meclis'e gönderdik. Kalkınma projelerimiz devam ediyor.

Bizim AK Parti iktidarı olarak 14 yıllık dönemimizde tarıma, hayvancılığa desteklerimizi 12 milyarın üzerine çıkardık. Geçen senenin sonlarına doğru, aldığımız kararla çeşitli adlarla verilen bu destekleri 2 kalemde toplayıp, bu desteklerin daha anlamlı hale gelmesini hedefledik. Üreticilerimize 12,8 milyar ödeme yapacağız. Çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık, ancak bu sene karar aldık, mazot ve gübre desteğini mart ayı içinde ödeyeceğiz."

HT