Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün akşam ABD'de beklentiden iyi gelen veriler ve artan Fed beklentileriyle 3.67'ye yükselen kurda yön yine yukarı..Güne 3.65 seviyelerinden başlayan Dolar/TL 'de yükseliş hızlandı, kur 3.73'e çıktı.

Türk Lirası böylece %2'yi aşan kayıpla dolar karşısında en çok düşen gelişen ülke para birimi oldu.

Türk Lirası yılbaşından bu yana da gelişen piyasa para birimleri arasında en çok değer kaybeden para birimi oldu. 



Mart ayına girilmesiyle gözler Fed'in 14-15 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıya çevrildi. Fed yetkililerinin son dönemdeki şahin açıklamaları bu ay faiz artışı olacağı sinyali veriyor. Son olarak Dallas Fed Başkanı Kaplan, ABD ekonomisinin faiz artırımı için yeterinde güçlü olduğunu söylerken Fed Yöneticisi Brainard da yakın zamanda faiz artırımını 'uygun' olarak niteledi. Önceki günlerde konuşan diğer Fed yetkilileri de benzer açıklamalarda bulunmuştu. Tüm bu gelişmelerle Fed'in Mart ayında faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 80 seviyesini aştı.





Hafta başından beri yoğun gündemin olduğu piyasalar bugün görece olarak daha sakin. Yurtiçinde kur üzerinde etkili olabilecek veri akışı bulunmazken ABD cephesinde işsizlik maaşı başvuruları öne çıkan tek veri. Türkiye'de gece yarısına denk gelen saatlerde Fed üyelerinden Loretta Mester konuşma yapacak.

Yarın piyasalar için önemli gündem maddeleri var. Yarın saat 10:00'da Türkiye'de enflasyon verisi radarda olacak, ABD'de ise Fed Başkanı Janet Yellen Chicago'da konuşacak..