Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Çanakkale Valiliğince organize edilen ve 11-26 Mart tarihlerini kapsayan program çerçevesinde, resmi törenlerin yanı sıra çok sayıda sergi, tiyatro, film gösterimi, konferans, panel, sportif müsabakalar ve konserler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, 13 Martta Çimenlik Kalesindeki açılış ve devlet övünç madalyası töreniyle başlayacak. Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağından oluşan "kutsal emanetler" düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana iletilmek üzere sporcular tarafından yola çıkarılacak.

18 Mart törenleri

Çanakkale Deniz Zaferinin kazanıldığı 18 Mart sabahı ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak.

18 Mart Stadındaki törenlerde Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü gösteri sunacak. Altın madalya, vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından bayrağa toka edilecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri, halkın, askerlerin ve öğrencilerin Çanakkale Deniz Zaferini kutlayacak.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapılacak ve resmigeçitle buradaki tören sona erecek.

İkinci tören, Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesinde yapılacak. Çanakkale Boğazındaki donanmaya ait gemilerin geçit törenin ardından "Türk Yıldızları" gösterilerini sunulacak.

Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından şehitliklere karanfil bırakılıp "15 Temmuz" sergisi gezilecek.

Törenler, dua edilmesi ve şehitlik ziyaretiyle sona erecek.