Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de iyi gelen tarım dışı istihdam verisinin ardından gelişen ülke paraları won öncülüğünde yükseldi.

Singapur'daki ANZ'de araştırma müdürü olan Khoon Goh, "Asya kurları haftaya görece sağlam başladı. ABD'de istihdam verisinin dolarda yükselişe neden olacak kadar iyi olmaması bu durumda etkili oldu"  yorumunu yaptı. Uzman "25 baz puanlık faiz artışına garanti gözüyle bakılıyor ancak Fed'in normalleşme patikası piyasaların radarında olacak" dedi.

Hindistan'da finans piyasalarında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor. Ülkede eyalet meclisi seçimlerinde Başbakan Narendra Modi'nin partisinin en büyük eyalette seçimi kazanmasıyla endeks vadelileri yükseldi.

Çin'de onshore yuan yükselirken Şanghay Borsası 3 günlük kaybını sonlandırdı. Goldman Çin hisselerinde görünümünü “ağırlığı arttır”a yükseltirken Çinli bankaların kredi kalitesinde kısa vadede iyileşme beklediklerini belirtti.

Güney Kore wonu ve Kospi endeksi yabancı yatırımcının üke hisse senedi ğiyasasına girişini sürdürmesiyle yükseldi. Ülke CDS'i ise 2. günde de düştü.

Malezya ringiti ve FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi 2. günde de yükselirken 3 yıllık hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Endonezya'da 10 yıllık hazine tahvilleri ve para birimi rupi yükseldi. CIMB'ye göre ülke Fed'in bu yıl 3 faiz artışına karşı dirençli olabilir.

Filipin borsası ise bugün yükselirken peso 2. günde de değer kazandı.