Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Oppenheimer & Co.'nun hisse senedi yatırımcılarına mesajı: “Petrol'deki düşüşten endişe etmeyin çünkü henüz hisse senetlerindeki rallinin son erdiğinin mesajını vermiyor. İpuçları için ise 1997 yılına geri gidin.

Tarihi olarak -2000 ve 2007 yıllarında- petrol fiyatlarındaki sert kazançların ardından görülen düşüş, ekonomik gerilemenin başlangıcını ve hisse senetlerindeki yükselişin sona erdiğini işaret etmişti. Oppenheimer'a göre bu kez durum farklı. Kurum, bu kez durumun sadece petrol piyasasının OPEC'in tarihi arz kısıntısı anlaşmasının ardından kaydettiği yüzde 20'lik kazancının bir kısmını geri vermesinden ibaret olduğu görüşünde.

Petrol fiyatları, OPEC ve petrol üreticisi diğer 11 ülkenin arz kısıntısına başladığı 1 Ocak'tan bu yana ilk kez geçtiğimiz hafta varil başına 50 dolar seviyesinin altına geriledi. ABD'de petrol stokları rekor seviyeye tırmandı ve üretim bir yıldan uzun bir sürenin zirvesine yükseldi. Suudi Aranistan Petrol Bakanı Khalid Al-Falih, küresel arzın beklenildiğinden daha yavaş gerilediğinin altını çizdi.