Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, 17-18 Mart'ta Almanya'nın Baden-Baden kentinde bir araya gelecek.

Almanya Merkez Bankasından (Bundesbank) yapılan açıklamaya göre, G20 Dönem Başkanlığını kasım ayı sonuna kadar yürütecek olan Almanya’nın Baden- Baden kentinde G20 maliye bakanları ve merkez bankası temsilcileri 17-18 Mart’ta bir toplantı gerçekleştirecek.

Gündeminde Almanya'nın G20 başkanlığı altında 2017 yılında belirlediği öncelikli konular olan toplantıda, finans alanında ekonomik esnekliği güçlendirmek, dijitalleşmeyi şekillendirmek ve Afrika'ya yatırımı teşvik etmek ön planda yer alacak.

Toplantının sonuçları daha sonra yayınlanacak ortak bir bildiride sunulacak. Ayrıca, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann 18 Mart'taki basın toplantısında, görüşmelerin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri arasındaki görüşmeler, 7- 8 Temmuz'da Hamburg'da yapılacak devlet başkanları veya hükümet başkanlarının katılacağı G20 Zirvesinin finansal konularına hazırlık niteliği taşıyacak.

Ayrıca G20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, nisan ve ekim aylarında gerçekleşecek olan Uluslararası Para Fonunun (IMF) ilkbahar ve yıllık toplantılarının marjlarında tekrar bir araya gelecek.

-G20 hakkında

1999 yılından bu yana düzenlenen G20, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşuyor. Küresel nüfusun yaklaşık üçte ikisi G20 üye ülkelerinde yaşıyor.

G20 Zirvesi, 7-8 Temmuz 2017'de Hamburg’da gerçekleştirilecek

AA