Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Nutella, Kinder, Rafaello, Ferrero Roches gibi markalarıyla tanınan Ferrero, Amerikalı çikolata şirketi Fannie May’i bünyesine kattı.

115 milyon dolara gerçekleşen satın alma ile İtalyan çikolata markası deniz aşırı ülkelerde ve özellikle Amerikan pazarında büyümeyi hedefliyor.

Bu satın alma sonrası, Fannie May’in tesisleri Ohio’da, dağıtım merkezleri ise Ohio ve Illinois’de kalmaya devam edecek. Ferrero, Fannie May’in perakende mağaza ağını yönetmeye devam ederken bu ağı güçlendirmeyi planlıyor. Aynı zamanda, Ferrero Fannie May ürünlerinin dağıtım ağını da genişletmeyi planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ferrero Genel Müdürü Giovanni Ferrero, “Amerika, Ferrero için yüksek büyüme potansiyeli olan çok önemli bir pazar ve bu büyük Amerikan markasının gelişimini desteklemekten büyük heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Satış anlaşmasının yanı sıra Fannie May ve Ferrero stratejik ticari ortaklığa da imza atacak. Anlaşmalar sonrasında, Fannie May bağımsız bir yapı ve marka olarak Ferrero Grup çatısı altında, Ferrero Amerika desteği ile aynı yönetim kadrosuyla hayatına devam edecek. Ferrero, şirketin Parsippany New Jersey’deki genel merkezini ve Somerset New Jersey’deki ambalaj tesisini koruyacak.

Alım satım işleminin yönetmelik onaylarıyla birlikte mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

AA