Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, New York'ta yaptığı konuşmasında, 2017 yılı içerisinde 2 veya 3 kez faiz artırılmasını desteklediğini belirtti. Evans, Fed'in yapacağı faiz artırımlarının medyan tahminler doğrultusunda bir yol izleyeceğini öngörüyor. 

Chicago Fed Başkanı, ekonomik temellerin oldukça iyi olduğunu söyledi ve işgücü piyasasının da gayet güçlü olduğu görüşünde.

2018 yılına kadar enflasyonun yüzde 2'ye doğru artacağını öngören Evans, enflasyonun bir süre için yüzde 2.5'te kalmasının Fed'in hedefiyle tutarlı olduğunu savundu. Chicago Fed Başkanı ayrıca, güçlü doların enflasyonu düşük tuttuğunu dile getirdi ve ABD ekonomisinin tam istihdama yakın olduğunu söyledi.

Evans'a göre, ortam, parasal sıkılaşma için ilerleme kaydetmiş durumda. Ancak, Chicago Fed Başkanı, Fed'in karşılaşacağı belirsizlik ihtimallerinin artacağı görüşünde. Evans, risk görünümünün iki yıl öncesine kıyasla daha dengeli olduğunu kaydetti. 

Evans, ABD'de uygulanacak potansiyel mali politikanın detaylarının hala belirsiz olduğunu kaydetti ve ABD'nin büyük miktarda mali teşvik alabilmek için zor bir zaman diliminde olduğunu belirtti.