Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL yeni güne hafif yükselişle başlamasının ardından düşüşe geçti. Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz kararının ardından 3.60'a gerileyen kur biraz toparlanmasının ardından yeniden düşüşe geçti ve 3.59 seviyesinin altını gördü. Dolar/TL, 3.59'nin altını test etmesinden sonra tekrar yükselişe geçerek TSİ 21:16'da 3.6350 seviyesine çıktı.

TCMB, dolar cinsi zorunlu ve serbest hesaplara ödenecek gecelik faizi % 0.75'ten % 1'e yükseltti.



Bugün piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken Fed yetkililerinin açıklamaları takip edilecek. New York Fed Başkanı William Dudley Türkiye saatiyle 13:35'te konuşması bekleniyor. Akşam saatlerindeyse Esther George, Loretta Mester ve Eric Rosengren'in konuşmaları izlenecek. Siyasi cephedeki gelişmeler ve TCMB'nin adımları da piyasanın radarında olmaya devam edecek. 

3.67 KRİTİK SEVİYE

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan yolladığı bir notta "Fed tarafında bu hafta 8 tane konuşma var, buna Janet Yellen’in Perşembe günü yapacağı konuşma da dahil. Bu konuşmalar USD için anlık fiyatlamalar yaratabilir." diye konuştu.

Kurda yukarıda kritik seviyenin 3.67 olduğunu belirten Erkan, "Bu dirence kadar olan harekete konsolidasyon diyebiliriz. Mevcut bant aralığı halen teknik olarak daha önceki dip seviyesi 3,55’e doğru geri çekilmeyi desteklemektedir. Geniş resimde ise; uzun vadeli yukarı yönlü trend devam etmektedir." değerlendirmesini yaptı.



Moody's Cuma günü Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife çekmesinin ardından dün 14 Türk bankasının uzun vadeli borç ve mevduat notlarını değiştirmezken not görünümlerini negatife çekti.