Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 10:58)

Türk Hava Yollarından (THY), "ABD uçuşlarında yolcuların boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabin içine almalarının yasaklanması" konulu haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, konuya ilişkin operasyonlara yansıyan herhangi bir olumsuzluk veya farklı bir uygulama bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kabin içinde elektronik eşya taşıma prosedürlerinin, herhangi bir değişiklik olmaksızın uygulandığı ifade edildi.

Olay

ABDnin Ortadoğu ve Afrikada 10dan fazla ülkeden Amerikaya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasaklayacağı iddia edilmişti. Amerikan medyasında yer alan ve ABDli yetkililere dayandırılan haberlerde, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ABDye seyahat eden yolcuların DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayarlarını kabine almalarının yasaklanacağı ve bagaja verilmesi koşulunun getirileceği öne sürülmüştü.

Direktifin bir güvenlik tehdidi sonucu verildiği belirtilerek, uygulamanın salı günü başlamasının beklendiği iddiasında bulunulmuştu.