Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indiriminin nisan ayında dolduğunu hatırlatarak, "Maliye Bakanlığıyla görüşüyoruz inşallah süresini uzatabiliriz." dedi.

Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'nın Pütürge ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Polat'ı ziyaret ettikten sonra ilçe meydanında halka hitap etti.

Pütürgelilerin meydanlarda terör örgütletine, hayırcılara ses vererek "evet" dediğini ifade eden Tüfenkci, AK Parti hükümetleri döneminde bütün engellemelere, terör faaliyetlerine, 15 Temmuz darbe girişimine ve sistem arızalarına rağmen Türkiye'yi her alanda üç kaç büyüttüklerini ifade etti.

Enflasyonun yüzde 50-60'leri faizlerin yüzde binleri bulduğu koalisyon dönemlerini hatırlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bir kitapçık fırlatmayla benim esnafım, iş adamım, sanayicimin bir gecede nasıl iflas ettiğini hatırlayın. Bu sadece beceriksiz yönetimlerden değil, o sistem arızalarından, güç devşirmelerinden bu şekile geldi. Sistemin arızalarıyla bu millet her daim bedel ödedi, geçlerimiz, esnafımız, iş adamımız, Malatyalı, Pütürgeli göç vererek ödedi. Bundan sonra göç vermek istemiyorsak, bundan sonra bu ülke bir daha bedel ödesin istemiyorsanız, manipülasyonlara gelmek istemiyorsak, devalüasyon, enflasyonlar olsun istemiyorsak, koalisyonlar bir daha bu ülkede olsun istemiyorsak, istikrar istiyorsak, güçlü Türkiye olsun istiyorsak 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz."

Bakan Tüfenkci, birilerinin Türkiye'nin kaderiyle oynamak isteyebileceğini ve terör örgütleriyle aynı safta yer alabileceğine dikkati çekerek, Pütürgelilerin terör örgütleriyle asla ve asla aynı safta yer almayacağını vurguladı.

15 Temmuz'u unutmadıklarını anlatan Tüfenkci, "Malatyalı, Pütürgeli, Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimine bir kere 'hayır' dedi Kılıçdaroğlu. Bir kere 'hayır' dedi o da 15 Temmuz'da darbeye 'hayır' dedi. Milli iradeye de 16 Nisan'da ne diyecek 'evet' diyecek. 15 Temmuz'da 'hayır' diyenler, dik duranlar, meydanları dolduranlar, tanklara, toplara, tüfeklere kendini siper edenler 16 Nisan'da da bu vatana bu millete Allah'ın izniyle sahip çıkacak." diye konuştu.

- "Sanki yalan makinesi"

Tüfenkci, 15 Temmuz'da Malatyalıların 7 şehit verdiğini bunlardan birisinin de 16 yaşındaki Engin Tilbaç olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hani bugün birileri diyor ya 'gençler ne yapar? 18 yaşında milletvekili olur mu? 16 yaşındaki gençlerimizi biz şehit verdik şehit. Bu vatan, millet, bayrak için canını, kanın verenler, ezanlar susmasın diye canını verenler 18-19 yaşında şehit oluyor da mecliste mi temsil edilemeyecekler. Bunlar zannediyorlar ki gençlere 18 yaşının yolu açılınca Meclisin tamamı gençlerden oluşacak. Bunlar her alanda olduğu gibi burada da yalan söylüyorlar. Hayır diyenleri bir dinleyin sanki yalan makinesi. Bir Kılıçdaroğlu'nu dinleyin ağızına ne gelirse. Aydın'a gitmiş diyor ki 'muhtarlar eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa ne olacak, muhtarlığınız elinizden alınacak. Minibüs durağına gidiyor 16 Nisan'da evet çıkarsa ne olacak biliyor musunuz? 'Sizin bu hat durakları iptal edilecek'. Hadi canım sende yalanın da bu kadarı olmaz. Sen milletimizi aptal mı zannediyorsun? Bu millet her zaman dik durmuş, haklıyla haksızı hep ayırmış, bu milet kimin doğru kimin yalan söylüyor hep göstermiş. Ne zaman sandık kurulsa ferasetini ortaya koymuş 16 Nisan'da da inşallah ferasetini bu millet ortaya koyacak. Biz hep size inandık, güvendik, inanmaya da güvenmeye de devam edeceğiz."

- "Süresini de uzatabiliriz"

Bakan Tüfenkci, esnafa son zamanlarda çok sayıda destek verdiklerine işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Amacımız esnafımızı daha büyütüp tüccar, tüccarımızı daha da büyütüp sanayici, sanayicimizi de ihracatçı yapmak. Biz sadece esnafımıza değil yatırım yapan herkesin önünü açtık. Türkiye'yi büyütmek istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'de kişi başı milli gelirler artık 11 bin dolarladan 25 bin dolarlara çıksın, ihracatımız 150 milyarlardan 500 milyarlara çıksın. Onun için esnafımız iç ticaret hareket kazansın diye, vatandaşımız kazansın diye beyaz eşyada, mobilyada KDV, ÖTV indirimi yapmıştık. Bu nisan ayında doluyor, Maliye Bakanlığıyla görüşüyoruz inşallah süresini uzatabiliriz."

AA